Værested

Et fristed

I værestedets åbningstid bliver gæsterne mødt med tillid, anerkendelse, hjertevarme og ligeværdighed. Det betyder, at gæsterne oplever at få et fristed, hvor de mærker, at de kan komme, som de er, hvor der bliver lyttet, og hvor de trygt kan dele problemer eller bekymringer. Der er en hyggelig, afslappende og imødekommende stemning, som har stor betydning for at gæsterne får håb og tro på en ny fremtid.

Der kommer normalt mellem 16-35 gæster hver uge i værestedet. (Vi følger dog de gældende retningslinjer/restriktioner i forhold til Covid-19). 

Værestedets åbningstider

Værestedet i Taastrup har åbent 3 gange om ugen.

  • Torsdag aften har vi fællesskabsaftener, hvor man kan komme og spise et måltid hjemmelavet varm mad, få nyt tøj, et bad, få vasket tøj, soveposer samt hyggeligt fællesskab.
  • Tirsdag formiddag er værestedet åbent for en-til-en samtaler/coaching, hvor der er fokus på hjælp til selvhjælp og livsstilsændringer.
  • Søndag formiddag spiser vi brunch sammen. Alt, vi serverer, er gratis.

Der er åbent for telefonrådgivning alle ugens 7 dage (fra kl. 8.00-16.00).

Hjemmebesøg eller bisidder

Vi tager også på hjemmebesøg eller mødes med udsatte venner på café for at lytte til udfordringerne. Derudover tilbyder vi at være med som bisidder til samtaler på kommunen, misbrugscentre mv.

Sociale aktiviteter

TC Taastrup-Klippen arrangerer løbende ture og aktiviteter og inviterer til fællesspisning og ind i fællesskaber. Vi har f.eks. et cykelhold, som ofte cykler ture sammen i naturen samt træner til cykelløbet Sjælsø Rundt, som vi har deltaget i siden 2015. Alle deltagere (ca. 30 personer i alt) har hvert år gennemført ruten på 33 km.

Derudover arrangerer vi fisketure, sommerhustur, Tivolitur, fodboldkamp, bowling, banko, julefest og lign. for vores venner på gaden og i værestedet.

Medarbejderne

TC Taastrup-Klippens medarbejdere og ansatte engagerer sig aktivt i målgruppen og på den måde har vi en tro på, og vi har set, at vi både nu og fremadrettet kan hjælpe endnu flere udsatte på vej. TC Taastrup-Klippens ansatte og medarbejdere inviterer f.eks. gerne den udsatte til middag og fællesskab i deres private hjem.

Her finder du os

Støt os med et beløb

Åbningstider på værestedet

  • Tirsdag kl. 10.00-12.00 for samtaler
  • Torsdag kl. 18.00-21.00 som værested 
  • Søndag formiddag brunch kl. 10.00 (efter aftale)
Svensk hjemløs mand besøger Teen Challenge Sjællands værested i Taastrup

I TC Taastrup-Klippen har vi det sjovt!

Alle har brug for at føle sig velkommen og set! En dag kom en hjemløs svensk mand på værestedet. Han havde ikke spist i 2 dage. Han var med til spisningen, bordfodbold og andagt.

Efter at have fået udleveret et par varme sokker, trøje og en sovepose begyndte han at græde. "Vilken kärlek, vilken kärlek!" fik han fremsagt. "Det er den bedste aften, jeg har haft i lang lang tid."

Vi håber at se ham igen.

På billedet bliver der danset til Herreys Diggi-loo diggi.

Varm og kærlig medmenneskelighed

"Jeg hedder Per, er 45 år og var hjemløs i ca. 6 måneder. TC Taastrup-Klippen hjalp mig på rette vej ved at skabe kontakt til et midlertidigt ophold på et pensionat.

Jeg har brugt mange gode timer i TC Taastrup-Klippen.

Jeg har været så heldig, at jeg har fået lov til at se, hvordan deres arbejde og personlige fremtræden har gjort indvirkning på os, som kommer der. 

Stor tak TC Taastrup-Klippen for den varme og kærlige medmenneskelighed, I deler med oplandet."