David Wilkerson

                                         DAVID WILKERSON

DW

  

       • David Ray Wilkerson blev født 19. maj 1931 i Hammond, Indiana.
       • Han voksede op i en familie af prædikanter; både hans far og farfar var præster.
       • David begyndte selv at prædike, da han var fjorten år gammel. 
       • Efter High School studerede han på Central Bible College i Springfield, Missouri. 
       • I 1952 blev han ordineret som præst.


RETSSAGEN I NEW YORK

David Wilkerson giftede sig med Gwen i 1953 og arbejdede som præst i små kirker i Scottdale og Philipsburg, Pennsylvania, i de første år af deres ægteskab.

Hans liv ændrede sig drastisk i 1958, efter at have set på en tegning i Life Magazine af syv New York City teenagere. Artiklen beskrev retssagen mod disse drenge, anklaget for mord. Drengene var medlemmer af en teenagebande kaldet Dragons, der blev beskyldt for brutalt at angribe og dræbe Michael Farmer, en femtenårig, der havde polio.
Efter at have hørt en tydelig indre stemme, der sagde "Gå til New York City og hjælp disse drenge", ankom David Wilkerson to dage senere, til retsbygningen i New York City. Hans plan var at få tilladelse til at tale med drengene, for at fortælle dem om Guds kærlighed. Dommeren afslog hans anmodning, og David Wilkerson blev fjernet fra retssalen. Han vendte hjem, men hans stille liv på landet var ved at ændre sig - for altid.
 

BANDELEDEREN NICKY CRUZ

De næste par måneder (marts - juni 1958) kørte David Wilkerson en dag om ugen de 600 Km fra sit hjem i Pennsylvania, tilbage til New York.  Mens han gik på gaden og mødtes med bandemedlemmer og stofmisbrugere bad han meget til Gud om vejledning.

David Wilkerson mødte snart Nicky Cruz, bandelederen for Brooklyn-banden - Mau Mau´erne - den mest voldelige teen-age bande i New York. 
Nicky truede med at dræbe David den første dag, de to mødtes. David reagerede på Nickys trusler ved at fortælle ham: "Gud har magten til at ændre dit liv." Nicky forbandede David, slog ham og spyttede ham i ansigtet og sagde til ham: "Jeg tror ikke på, hvad du siger, og du forsvinder bare væk herfra."
David svarede: ” Jesus elsker dig Nicky og du kan skære mig i 1000 stykker og lægge dem på gaden. Hvert stykke vil stadig elske dig.” 
I de næste to uger kunne Nicky ikke stoppe med at tænke på Davids  ord - "Jesus elsker dig, Nicky."

​​HÅBETS OG KÆRLIGHEDENS MAGT

I juli 1958, kort efter samtalen med Nicky Cruz, planlagde David Wilkerson et kristent møde for New York-bander på St. Nicholas Boxing Arena. Næsten alle medlemmer af Nickys bande, såvel som rivaliserende bander deltog i mødet.
Atmosfæren var anspændt, indtil David Wilkerson bad en bøn og der skete et åndeligt mirakel. 
Da han kaldte på alle dem, der ville møde Jesus, kom Nicky og det meste af hans bande frem og overgav deres liv til Jesus.
”David kom med et budskab om håb og kærlighed,” sagde Nicky. ”Jeg følte kraften fra Jesus som en brusende vind, der tog vejret fra mig. Jeg faldt ned på knæene og bekendte mig til Kristus.”
"Jesus sendte David til New York for at bringe budskabet til banderne. Jeg dræbte ham næsten, fordi jeg var virkelig fuld af had. Det var dér han fortalte mig, at Jesus elskede mig.
Han havde et hjerte af medfølelse ligesom Jesus og kunne se folks behov og han mistede aldrig hjertet for verdens trængende folk.” 

DW NCNC 2

Nicky udskifter sit våben med en bibel  og er stadig i dag evangelist, mere end 60 år efter sit møde med David Wilkerson

Efter sin omvendelse gik Nicky på bibelskole i La Puente, CA, og mødte der sin kommende kone, Gloria. Efter eksamen blev han evangelist og vendte tilbage til Brooklyn, New York.  
Han grundlagde Nicky Cruz Outreach og begyndte at rejse rundt i verden og tale til hundredetusinder hvert år.
I en artikel fra 1998 udråbte Wall Street Journal Nicky som "gadernes Billy Graham."

EN MISSION BLIVER FØDT: TEEN CHALLENGE

David Wilkerson opnåede aldrig at mødes med de syv teen-age drenge, der fik ham til New York City, men med sit store hjerte for unge mennesker, grundlagde han Teen Challenge missionen og stræbte i første omgang efter at nå bandemedlemmer med Guds kærlighed. Det første center i Brooklyn, New York, åbnede i 1960.

David Wilkerson fortsatte med at grundlægge Youth Crusades (1967), CURE Corps og World Challenge (1971) for at sprede evangeliet over hele verden og i oktober 1987 åbnede han Times Square Church i en tidligere teatersal i New York.
I ni år, fra 1999 til 2008, rejste David Wilkerson rundt i verden og talte på konferencer og i mere end fyrre år omfattede hans tjeneste både forkyndelse, undervisning og forfatterskab. 
Han udgav over 30 bøger, blandt de mest kendte er;

  • The Cross and the Switchblade (Korset og Springkniven, filmatiseret i 1970)
  • Revival on Broadway
  • It Is Finished
  • Hungry for More of Jesus
  • Have You Felt like Giving Up Lately ?
  • The Vision

Den 27. april 2011 var David Wilkerson impliceret i en frontal kollision, mens han kørte i i Texas. Han blev erklæret død på stedet. 
Hans kone Gwen blev såret, men overlevede. David Wilkerson og hans kone havde fire børn og elleve børnebørn.

David Wilkersons livsværk er lige fra starten og indtil i dag, fortsat med at brede sig over hele verden i omkring 129 lande, hvor medarbejdere i ca 1400 Teen Challenge centre arbejder med at bringe håb, nyt liv og genoprettelse til både misbrugere og kriminelle.
Teen Challenge har f. eks i USA indtaget en særlig position, som det mest effektive program til rehabilitering af stofmisbrugere til dato. 
Denne bemærkelsesværdige succes tilskrives i høj grad fundamentet i de bibelske principper.
For Teen Challenge er målet livslang rehabilitering, og der tilbydes en bred vifte af programmer for at hjælpe kriminelle og misbrugere til at bearbejde gamle identiteter, såsom "misbruger", "fiasko", "håbløs" og man lærer i stedet, igennem bibelsk baserede principper, som en del af et dagligt program, at se sig selv som nye personligheder under forvandling - indefra og ud.
Sammenlignet med andre behandlingsprogrammer har Teen Challenge kandidater igennem mange år kunnet fremvise f. eks. færre tilbagefald og markant højere fuldtidsbeskæftigelse.

Mange kandidater fra Teen Challenge er så fuldstændigt forvandlede, at de vælger at gennemføre en teologisk uddannelse og fortsætter i en præstegerning. Mange andre vender tilbage til Teen Challenge som medarbejdere, for at hjælpe andre med at overvinde deres afhængighed og finde nyt liv.

TC Taastrup-Klippen
Ahornvej 3
2630 Taastrup

T: 2681 2181
jefu@tctaastrup-klippen.dk

CVR nr.: 26908264

Medlem af landsforeningen Teen Challenge Danmark

Privatlivs- og cookiepolitik

Handelsbetingelser

Åbningstider på Værestedet:

- mandag kl. 13.00-15.00 
- tirsdag kl. 10.00-12.00 (individuelle samtaler)
- torsdag kl. 18.00-21.00
- søndag kl. 10 (efter aftale)

Donation

Følg os på Facebook

Facebook