Livsforvandlende beretninger

TC Taastrup-Klippen har hjulpet og støttet mange udsatte på forskellig vis. Her er nogle enkelte eksempler på livsforvandlende beretninger.

Steen

Steen før behandling
Steen efter behandling

Steen (50 år) var hjemløs og levede af at samle flasker. Kommunen troede, at han var død og havde derfor lukket for hans kontanthjælp.

Da TC Taastrup-Klippen mødte Steen var han dybt alkoholiseret. Vi inviterede ham med i værestedet, gav ham mad, omsorg, han fik nyt tøj og kom til frisør. 

Herigennem blev Steen motiveret til at komme i døgnbehandling i Jylland. Efter 1 års behandling er han nu bosiddende i Jylland i egen bolig tæt på rehabiliteringscentret, hvor han arbejder som frivillig pedelmedhjælper. 

Steen har fået en helt ny omgangskreds og har inviteret 50 mennesker til sin 50-års fødselsdag. Han drikker ikke længere. Han siger selv, at hvis TC Taastrup-Klippen ikke havde samlet ham op på gaden, så havde han været død af druk i dag.

Hør Steens historie:

Kenneth

Kenneth før behandling
Kenneth efter behandling

Kenneth (43 år) mødte vi på gaden, hvor han solgte Hus Forbi. Han var hardcore narkoman og havde været i misbrug, siden han var 15 år. Han havde mistet al kontakt til sin familie. Han havde en broget fortid som kriminel og nynazist.

Kenneth begyndte at komme i værestedet og blev langsomt motiveret til og turde tro på at starte et nyt liv uden stoffer. Han kom i døgnbehandling i Jylland og kom efter ca. 1 år i udslusning nær rehabiliteringscentret.

Han har nu bosat sig i Jylland sammen med en sød kæreste. Han er blevet genforenet med sine forældre efter 13 års adskillelse, og de ses jævnligt. Han har desuden fået kontakt til sin datter og er blevet morfar. Han har været i virksomhedspraktik i en dagligvarebutik og gennemført denne med stor ros. Han har taget truckkort og glæder sig til at komme i gang med at arbejde.

Han er fuldstændig ude af sit stofmisbrug.

Hør Kenneths historie:

"Holger" - snart ædru i 3 år

Jeg hedder "Holger" (opdigtet navn) og er 40 år gammel. Jeg har haft et misbrug af alkohol i over 10 år. Jeg formåede at passe et arbejde i 9 år, men drak efter fyraften og i weekender. I november 2016 blev jeg fyret fra mit arbejde, og så tog mit misbrug for alvor fart.

Jeg begyndte at stå og drikke i Albertslund hver dag, og jeg var så langt ude, at jeg hellere ville købe et par bajere med hjem end købe mad. Jeg mistede pludselig min indtægt fra jobbet, og pludselig levede jeg af venners almisser, da jeg gik fuldstændigt i stå. Jeg formåede ikke engang at søge om kontanthjælp, og jeg mistede også det sted, hvor jeg boede, så nu lå jeg på en sofa hos mine venner. Jeg følte, at alt var imod mig.

En dag dukkede der en medarbejder op fra TC Taastrup-Klippen. Vi snakkede lidt, og han fortalte om hvem de var. TC Taastrup-Klippens motto er: "Kom, som du er", og det fik jeg lov til at sætte på en prøve. De første mange gange jeg kom der, var jeg fuld som en allike.

Men så skete der noget. Jeg var pludselig en del af et opbyggende fællesskab, der ville mig, og jeg oplevede at få modet tilbage igen. I januar havde jeg en samtale med en medarbejder, hvor jeg blev spurgt om, hvad jeg ville med livet. Det satte nogle tanker i gang. Hvad ville jeg egentligt? Et job var jo et ønske, men urealistisk, da jeg drak hver dag.

Under samtalen fik jeg at vide, at han gerne ville hjælpe mig - under visse forudsætninger. Jeg skulle gå i behandling. Det valgte jeg at gøre og har nu været ædru i snart 3 år og jeg har fået livsglæden og gå-på-modet tilbage - samt appetitten. Jeg er desuden kommet i jobprøvning og det går rigtig godt.

I TC Taastrup-Klippen er der andagt hver torsdag. Jeg begynder at forstå mere og mere og har været med i kirke to gange. Jeg har fået en indre ro i mit liv, som jeg aldrig har oplevet før!

Jeg har selvfølgelig været med ude at cykle Sjælsø Rundt og kommer fortsat på værestedet i Taastrup.

TC Taastrup-Klippen
Ahornvej 3
2630 Taastrup

T: 2681 2181
jefu@tctaastrup-klippen.dk

CVR nr.: 26908264

Medlem af landsforeningen Teen Challenge Danmark

Privatlivs- og cookiepolitik

Handelsbetingelser

Åbningstider på Værestedet:

- mandag kl. 13.00-15.00 
- tirsdag kl. 10.00-12.00 (individuelle samtaler)
- torsdag kl. 18.00-21.00
- søndag kl. 10 (efter aftale)

Donation

Følg os på Facebook

Facebook