"Kristina" - Ud af mørket

Jeg er en kvinde på 47 år.

Jeg har jeg været gift 2 gange og er desværre blevet skilt 2 gange. Jeg har 2 døtre på 19 og 21 år og et skønt barnebarn på knap 6 måneder.

Mine problemer med alkohol startede på et tidspunkt i mit seneste ægteskab. Jeg begyndte at drikke alt for meget! Min eksmand var alkoholiker og vores ægteskab var præget af fysisk og psykisk vold mod mig. Jeg begyndte at drikke i håb om, at hvis jeg nu jeg også drak, så kunne jeg bedre forstå ham. Jeg ved i dag, at det var en rigtig dum taktik!

I starten gik det ok, men det ændrede sig som tiden gik. Det hele blev bare værre og værre og i midten af 2018 var mit forbrug af alkohol steget meget og i slutningen af 2019 gik vi fra hinanden. Jeg var jeg nødt til fra flytte fra vores dejlige rækkehus og give vores hund væk. Jeg stod alene med det hele, for min eksmand gik bare sin vej uden at hjælpe med noget som helst. Så blev jeg hjemløs og havde kun ringe kontakt til mine børn. Jeg har boet på mere end 10 forskellige opholdssteder, og pt. bor jeg på et herberg på Amager.

En mandag formiddag i juni 22 siden sad jeg inde på Reden og var ret forvirret. Livet var gået i stå og jeg havde mistet alt. Mine familierelationer var gået i stykker, og jeg havde ikke noget sted at bo. Så Reden var der, hvor jeg fik lov til at sove. Men Reden holder lukket hver eftermiddag og man er derfor nødt til at gå på gaden hver dag. Jeg havde alle mine ting på min rollator på gaden. Jeg havde svært ved at gå selv, fordi jeg var så påvirket. I min rollator lå der 2 papæsker med hvidvin. Det var meget nedværdigende og jeg skammede mig. Jeg kunne ikke kigge op, ned, til siden eller noget. Alt var bare mørkt!

På Reden mødte jeg Sanne og Jesper fra TC Taastrup-Klippen for første gang. De kom og hilste på mig og jeg endte med at tage med på værestedet samme dag. Jeg ankom lidt nervøs, for jeg vidste intet om dette værested. Men jeg følte mig straks velkommen.

Jeg kommer fast på værestedet i TC hver mandag og torsdag. Jeg tager med i kirke om søndagen og det giver mig nogle faste holdepunkter i mit kaotiske liv. På værestedet hygger jeg mig, laver sjov og jeg nyder at komme i fællesskabet der. I starten kom jeg altid og var halvfuld - nogle gange meget fuld. Men det har ændret sig!  Jeg har ikke rørt alkohold siden den 10. oktober 2022!

Jeg har det meget bedre nu. Mit liv har ændret sig meget og det går nu i den rigtige retning. Jeg har fået kontakt til mine døtre og mit barnebarn. Vi ses hver uge. TC Taastrup-Klippen har tilbudt mig samtaler med en psykolog, og det er jeg glad for. Jeg er startet som frivillig medarbejder i Familienetværket som er en social organisation som hjælper mennesker, som har behov for et fællesskab og et godt måltid mad. Jeg er også startet som frivillig medarbejder i Københavns Frikirke, hvor jeg er blevet en del af deres praktiske team.

Jeg vil godt sige stor tak til alle jer som støtter TC Taastrup-Klippens arbejde. I er med til at forvandle livet for mange mennesker og igennem jeres støtte har TC Taastrup-Klippen reddet mit liv. 

TC Taastrup-Klippen
Ahornvej 3
2630 Taastrup

T: 2681 2181
jefu@tctaastrup-klippen.dk

CVR nr.: 26908264

Medlem af landsforeningen Teen Challenge Danmark

Privatlivs- og cookiepolitik

Handelsbetingelser

Åbningstider på Værestedet:

- mandag kl. 13.00-15.00 
- tirsdag kl. 10.00-12.00 (individuelle samtaler)
- torsdag kl. 18.00-21.00
- søndag kl. 10 (efter aftale)

Donation

Følg os på Facebook

Facebook